• 100% RVS vakman
  • 100% RVS producten
  • 100% Topkwaliteit
  • 100% Tevredenheidsgarantie
  • 100% RVS vakman
  • 100% RVS producten
0
Winkelwagen is leeg.

0

×

Account aanmaken

of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Montagehandleiding

RVS trapleuningonline levert uw bestelling altijd inclusief alle benodigde bevestigingsmaterialen, de juiste schroeven en pluggen, waarmee u de RVS trapleuning eenvoudig zelf kunt monteren.
Wij realiseren voor u de gewenste lengte en de gaten ten behoeve van de leuningdragers worden, tenzij anders gewenst, voorgeboord.
Wanneer u de montagewerkzaamheden van uw RVS trapleuning zelfstandig uitvoert, dan adviseren wij u om onderstaande aanwijzingen te volgen.
Daarnaast adviseren wij de montage van uw trapleuning altijd samen met iemand te doen.

 

Uw RVS trapleuning monteren in 6 stappen:

 

1 Voorbereiden

Ontdoe de leuning van het verpakkingsmateriaal en controleer uw bestelling.
Leg de leuning vervolgens op een zachte ondergrond ter voorkoming van beschadigingen.
Allereerst dient u de RVS leuningdragers op de trapleuning te bevestigen. De boorgaten zijn al door RVS trapleuningonline aangebracht. Zorg dat de leuningdragers netjes in één lijn staan.

 

2 Hoogte aftekenen

Bij het bepalen van de positie van de trapleuning wordt over het algemeen de volgende stelregel aangehouden. De standaardhoogte, de bovenkant van de trapleuning, bedraagt 90 tot 93 cm boven de traptreden. Echter kunt u de hoogte altijd aanpassen aan uw eigen wensen.

 

3 Leuningdragers aftekenen

Werk met zijn tweeën. De een houdt de trapleuning op de gewenste hoogte, de ander tekent vervolgens met een potlood de positie van de leuningdragers af. Om beschadigingen te voorkomen kunt het omliggende gedeelte van de muur/wand met een A4-vel afplakken met behulp van schilderstape.

 

4 Boren en vastzetten leuningdragers

Boor op de gemarkeerde plaatsen de juiste gaten, afhankelijk van de leuningdrager 8 mm bij schroefmontage of 10 mm bij stokeind montage (blinde montage), voor de bijgeleverde pluggen in de muur. Stofzuig het muur gruis uit de geboorde gaten. Bevestig de pluggen in combinatie met de leuningdragers aan de wand.

Heeft u leuningdrager type B of type B met afdekkap dan kunt u met een klein dotje montagekit de kleine ronde afwerkdop vastzetten en deze tijdelijk op zijn plaats houden met behulp van een plakbandje.

 

5 Trapleuning bevestigen op de leuningdragers

Leg de leuning los op de leuningdragers. Draai de leuningdragers met behulp van het meegeleverde bevestigingsmateriaal  op de leuning. Draai alle schroeven met een omwenteling in de leuning en draai ze vervolgens gelijkmatig aan. Zorg er hierbij voor dat u alle leuningdragers goed vastzet. Controleer deze zorgvuldig voor gebruik.

 

6 Veel plezier met uw RVS trapleuning

De leuning is nu volledig gemonteerd tegen de muur. Wij wensen u veel plezier met uw RVS trapleuning.

 

 

» Download hier de montagehandleiding in PDF formaat.